anya Bennünk élő Boldogasszonyok családállítás kollektív tér női kör Személyiségintegrációs állítás

Anya

Az anya a család középpontja, elsődleges ereje, meghatározó minősége.

Az anya boldogsága, testi-lelki jólléte alapvető a család és a családtagok egész-sége érdekében is. 

Ha a nő jól van, mindenki jól van, s ha ő nincs jól, azt megérzi mindenki. Ezt az energetikai tényt alapul véve mindent meg kell tennünk azért, hogy a bennünk élő anya, s vele az anyasággal való kapcsolatunk boldogító, erőt adó, ugyanakkor igazi, őszinte legyen. 

A családállításokon, női körökön, anyaseb napokon, egyéni, csoportos, online programokon is az egyik leggyakoribb téma a párkapcsolat mellett az anyával való kapcsolat, s a megoldásban is szinte mindig meghatározó szerepe van az anyai áldásnak. 

Az anyai minőség harmóniájának eredménye a szülött és a család megfelelő önértékelése, az anyagi jólét természetessége a családban. A támogatottság érzete, minden cél elérésének könnyűsége, a boldog gyermekkor, a szeretetteljes szerelmi kapcsolatok és a születésből fakadó erő által a pozitív változások könnyű elérése.

Mivel minden célunkat, alapvető életélményünket befolyásolja az anya, könnyen válhat céltáblává, bűnbakká, de ugyanilyen könnyen kaphat egyfajta felmagasztalást, uralmi szerepet a családban. 

Az is lehetséges, hogy alávetett, szolgálói szerepbe kerül vagy helyezi önmagát: az elvárások, amelyeket saját magával szemben támaszt, az, hogy minden családtag jóllétéért magát tartja a felelősnek, s az érzet, hogy gyakran egyedül marad a feladatokkal, idő előtt felemésztik az energiáját. 

S láttam olyat is, ahol “ügyes” módszerekkel, folyamatos munkával az anya begyűjtötte a családtagok energiájának egy részét, s így szerepe egyre fontosabbá vált. Pozitív értelemben ilyen a család harmonikus központja, aki összetartja a családot, mindenkit megért, segít, erősít. Van azonban olyan is, hogy nem engedi felnőni a gyermekeket. Amikor eljön az idő, az anyai szerepből nem lép át a nagyszülői szerepbe, hanem unokáinak is az anyja akar maradni, legyengítve, kiszorítva a saját leányát. 

A női test állításokon az anyaság, az anyai test üzenete a legmegdöbbentőbbek egyike. Az anyai létezés fáj. Szétszakadt, források nélküli, megbecsülést, tiszteletet nem kapó, erőtlen lesz általa a két legfontosabb erőközpont, a méh és a szív. 

A méh és a szív egymástól való elszakadásának eredménye a további női erőközpontok (szervek) kapcsolatának a szétesése, ami miatt jön a szülés utáni depresszió, az önbecsülés lezuhanása, a hiszti és sok más tünet. 

A férfi (és a család) végletes esetben erre a szétesettségre ingerültséggel, akár agresszióval, becsmérléssel, megcsalással reagál, ennek következményeként pedig a család is hullik szét a semmibe. 

Mi a megoldás? 

Szívem szerint azt mondanám, hogy jöjjön mindenki családállításra, seb-napokra, lehetőleg minél fiatalabb, akár tizenéves korban. Gyógyuljunk, gyógyuljon általunk a család, ez a létfontosságú rendszer

De már az is sokat jelent, ha félretesszük sérelmeinket, bármilyen súlyosaknak érezzük őket. Nem arra gondolunk, hogy mit nem adott meg nekünk, netán mitől fosztott meg minket az anyánk. És nem is hordozzuk tovább annak veszteségeit, hogy anyákká váltunk, esetleg nem váltunk valamiért.  Elengedjük az anyánk soha jelen-nem léte, vagy elvesztése miatti gyászt.

Egyszerűen csak: fogadjuk el az életet, anyánk és apánk, s velük minden ősünk erejéből. Mondjuk ki a szeretet-törvények alapján megfogalmazott oldó mondatot: Drága Anya! Meghajolok a sorsod előtt, s elfogadom az életet, úgy, ahogy van. Amit adni tudtál, az  elég nekem. Mindent, ami esetleg hiányzik, hozzáteszem én magam. Elfogadom a szeretetedet, anya, és ez elég nekem.

Áldás. 

Anya oltár a Galga-menti Női Önismereti Körben

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...