anya bölcs anya családállítás leány minőségek női kör Személyiségintegrációs állítás szerető természeti asszony

Négy női minőség együttműködése az egyén és a közösség terében

Négy alapvető női minőség: a leány, a szerető, az anya és a bölcs anya, vagy banya. Ezek a női életút legfontosabb állomásai mellett belső szerepszemélyiségek is, és életünket személyes és kollektív terekben is formálják, alakítják, segítik.

A Leány minőséghez tartozik a kezdet, a forrás, a könnyedség, a bizalom, minden hozott képesség, a kíváncsiság, a rácsodálkozás, a mesék és a titkok világa. 

A Szerető minőséghez tartozik a szerelem, a vonzódás, a kreatív teremtés, a szépség, a tehetség ragyogása, a vágyott dolgok, eredmények bevonzása, a tanulás. 

Az Anya minőséghez tartozik a jelenlét, a táplálás, a továbbadás, a tanítás, a kisugárzás, az otthon. a gyümölcsözés, a teremtés. 

A Bölcs Anya vagy Banya minőséghez pedig az aratás, a raktározás, az esszencia készítés, a rendszerek működtetése és a finomodás egy magas szintje. Mindemellett a gyógyítás, az emlékezés és a hagyományozás is idetartozik. 

Belső szerepszemélyiségeink folyamatosan hatnak egymásra, együtt hangolják lényünket harmóniára, az életünk éppen jelenlévő kihívásaival való találkozásra készítenek. 

Éppen úgy,  mint egy jelképes női közösség, vagy akár család tagjai, egymásért moccannak, egymásnak segítenek. 

Egy, a közelmúltban a Galga Menti Női Önismereti Körben tartott kollektív teres állításunkon gyönyörűen mutatta meg a mező, hogy hogyan működik a minőségek együttje, ha egyikük kizáródik vagy megsérül.

Ez alkalommal a Leány sérülését láttuk – hiszen női körünkben egyre nagyobb teret kaptak a mély önismereti, kérdések. Túlságosan elkomolyodtunk. 

Témáinkat összegyűjtve a következő szerepeket hoztuk az állítás terébe: Anya, Közösség, Bölcs Anya, Sámánasszony és Szerelem, vagy Szerető. A munka során még bekerült a Leány is, így lett teljes a történetünk. 

Bottyán Katalin - Nap Kertje - Csillagerők

Állításunkban azt láttuk, hogy a minőségek – melyeket a tagok képviseltek – azonnal körbevették és középre helyezték a Közösség által behozott Leányt. Ezt egy, a teremben talált óriási játékmedve képviselte. Az állításban jelentést kapott a mackó kopottassága, a bal térdén lévő nagy szakadás. 

A Szerető karjait felfelé nyújtva teremtette meg az összeköttetést az Ég és a Föld között. Spirál alakban hívta le a fenti energiát, amit az Anya azonnal használatba vett a Leány gyógyítása érdekében.  Eközben a Bölcs Anya kezének mozdulataival a vízszintes síkon szintén spirál alakban terítette ki a Leány körül az energiákat, így hozva létre közösen a gyógyulás terét.  A Sámánasszony pedig lentről és kintről a test tisztítását végezte, vállalva az azzal járó mocsok felszínre hozását is. Ebben a szentelt térben gyorsan tisztult és gyógyult a Leány. Mindeközben a Közösség körülöttük berendezte a teret, s a Leányt képviselő gyógyult Medve (az első csakra erőállata) egy virágokkal díszes tavaszi erdőbe került.

Azonnal értettük, hogy milyen fontos gyógyítást kaptunk: eljött az ideje az öröm, a játékosság, a vidámság elfogadásának. Női körünk elvégezte a mélybe merülős , tisztító-gyógyító feladatai nagy részét. Készen állunk arra, hogy az évkörön soron következő időszak energiáit is elfogadva hamarosan, sokakat hívjunk és várjunk közösségünkbe.

Állításra jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

© Az oldalon található valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, állításvezető szellemi tulajdona. Felhasználása csak a szerző engedélyével, illetve hivatkozással lehetséges. Kérlek, csak nevemmel, az eredeti linkről oszd tovább.

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.