Női kör oltára napos-holdas festett kaviccsal és hegyikristályokkal, selymekkel, gyümölcsökkel, szobrokkal

A Galga Menti Női Önismereti Kör következő programjai:

2020.03.23. 9:30 – Bennünk élő Boldogasszonyok – Gyümölcsoltó Boldogasszony

Helyszín: Helyszín: Aszód Városi Kulturális Központ (Aszód, Kossuth L. u. 72.)

A foglalkozásokat tartja és a  kört vezeti: Bottyán Katalin

A Bennünk élő Boldogasszonyok programsorozatról:

Az első alkalommal az alapokkal foglalkoztunk: mi az a belső, önismereti plusz, amire szükségünk van ahhoz, hogy Boldogasszonyainkkal találkozzunk. Mi van az évkörön/életkörön túl, mégis bennünk? Mit jelent a létezés hármas osztása, és hogyan kapcsolódik mikrokozmosz és makrokozmosz? Szó volt az élet, a tér és az idő szakralizációjáról, a parasztház rendjéről, szakrális tárgyairól, és természetesen a Boldogasszonyokról. Volt előadás, beszélgetés, meditáció és állítás, Boldogasszony kártyákkal ismerkedés. Velünk volt mindaz a gazdag eszköztár, amivel eddig is dolgoztunk. És úgy érzem, velünk volt Boldogasszony, áldása, jósága segített. Legyen így ezután is.

A második foglalkozáson Boldogasszony első három megnyilvánulásával folytattuk, persze, az első alkalommal elhangzottak felelevenítése mellett. Az első három alak: Nagyboldogasszony, Kisboldogasszony és Szépasszony. S felismertünk egy további, rejtett alakot is, akit “Küszöb asszonyának” neveztünk el. Mélyen megismertük őseinknek azt a törekvését, ahogyan életüket és az általuk lakott teret is a szentségbe kívánták emelni. Hogyan fűzték idejükbe az imát, keresztvetést,  és a házat, a települést, a megművelt földet és a határokat hogyan védték szakrális eszközökkel.  A megfelelő tudás birtokában hogyan váltak hétköznapi eszközök, tárgyak szakrálisakká. Felismertük azt, amit a régiek is tudtak, hogy a látható világ mellett/azzal párhuzamosan létezik egy rejtett világ is, aminek rendje, tisztasága szintén kihat az életre. A Hét Boldogasszony alakja a kollektív teres állítás segítségével immár belsővé vált bennünk. 

A harmadik alkalommal az évkörnek megfelelő alakokkal ismerkedtünk: Földtiltó (Eketiltó) Boldogasszony különleges, a szentség terét őrző alakjára pillantottunk. Szóba került egy másik nőalak, Luca, és ebben a sok sötétséget hordozó időszakban a Fény jelentőségével is foglalkoztunk, előre utalva a Karácsonyi ünnepkörre is. 

A negyedik alkalommal, már januárban visszatekintettünk a Karácsonyra, ami ugyan nem kifejezetten Boldogasszony ünnep, azonban kihagyhatatlan az évköri jelentősége miatt. Itt kitértünk a téli napfordulós szokásokra, s a karácsonyi Gyermekszületés/Fényszületés pillanatának fontosságára is. Ugyanakkor egy szintén nem Boldogasszony ünnepet, a Vízkeresztet is megismertük, hiszen ez a Szentháromság ünnepe. Fontos volt itt a beleméri templom szimbolikája, és ennek is egyik legérdekesebb jelképe, a három koncentrikus körből álló szentháromság jelkép. Újra hozzátettük a rejtett negyedik szférát, s összefűztük ezeket a Hétboldogasszonyi hagyománnyal. A foglalkozáson elhangzó meditációt hanganyag formájában haza is vittük, hogy a bennünk élő fényt egyre inkább erősíteni tudjuk. Egy saját Boldogasszony kártyasorozatot is elkezdtünk megrajzolni – házi feladat lett az első kártya elkészítése. Ez a jel a kártyasorozatunkban a női szentháromság és az azt hordozó negyedik erő jelentőségét hívja majd, ha később dolgozni szeretnénk vele. 

Az ötödik alkalommal, februárban, az évkörnek megfelelő pillanatban Gyertyaszentelő Boldogasszony gyengéd fényével kapcsolódtunk. Emlékeztünk a korábbi spirál tanítására, hogy február 2-a a Leány minőség csúcspontja és a Víz elemének kezdőpontja az évkörön. Felismertük ezek kapcsolódását Gyertyaszentelővel, s így egyre közelebb kerültünk többdimenziós női létünk erejéhez. (1. dimenzió: női minőségek, 2. dimenzió: elemek, 3. dimenzió: Boldogasszonyok). Az állításokon, amelyek ezt a napot kitöltötték, új információk érkeztek hozzánk a Kárpát-medence történetéről, a Gyertyaszentelő Boldogasszony hagyományainak gyökereiről. Gyönyörű szertartás keretében adtuk át egymásnak azt a fényt, amely kísér majd minket a következő állomásig, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéig, a tavaszi napéjegyenlőségig. 

A hatodik alkalommal, márciusban elérkezünk Gyümölcsoltó Boldogasszonyhoz, aki az első állapota a Fény testetöltésének. Megismerkedünk a fa jelkép jelentőségével, illetve elmélyítjük az erről alkotott tudásunkat. 

A foglalkozásokat tartja és a  kört vezeti:  Bottyán Katalin személyiségintegrációs állításvezető, női körvezető facilitátor, coach

A Női körben alapvetően fontos a önismeret. Megfelelő alapozás nélkül nem lehet spirituális témákkal foglalkozni, mert akár negatív eredménye is lehet. Ezért a női kör első évében a személyes tér megdolgozása mellett az életkör és az évköri minőségek megismerésével foglalkoztunk. Önismereti alkalmaink alapját a személyiségintegrációs családállítás (mely a Hellinger féle családállítás, pszichodráma és kineziológia együttese), valamint a női körök támogató, segítő ereje adja, amit az adott alkalom alaptémájának függvényében sok egyéb módszerrel egészítünk ki (évköri női minőségek, kreatív alkotás, néphagyományok, lélektörténetek, asztrológia, önismereti kártyák és egyéb analógia tanok). Kiemelt célunk egymást segíteni önismeretünk fejlődésében. Alkalmaink lehetőséget teremtenek arra, hogy önkorlátozó, önszabotáló mintáinkat felismerjük, elfogadjuk és lerakjuk. A védett, támogató női közegben könnyebben megy a megbocsátás önmagunknak, a lelki megerősödés és az egészséges és felemelő kapcsolódás már nőtársakhoz. A munka során előfordulhat, hogy nehezebb, akár fájdalmas témákat is érintünk. Ezért kérjük, hogy a női körös önismereti alkalmakra olyanok érkezzenek, akik elfogadják, hogy nem minden esetben lesz könnyed, csevegős a hangulat, de legkésőbb a program végére azzá tesszük, akkor is, ha valami nagyon mély dolog érkezik.


Az állítások menetéről itt olvashatsz bővebben: https://www.bottyankatalin.com/2017/05/09/csaladfelallitas-a-gyakorlatban/

A Galga Menti Női Önismereti Kör Facebook oldalát itt érheted el, illetve csatlakozhatsz a zárt csoportunkhoz is. 

 
Galga menti Női Önismereti Kör
Zárt csoport · 48 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Az önismeret, a női körök és családállítások támogató, segítő erejének elkötelezett hívei vagyunk, mivel saját életutunkon már tapasztaltuk ezek minde…
 

Női kör vezetőnk Bottyán Katalin több évtizedes csoportvezetői és élettapasztalattal, sok-sok módszerrel támogatja, vezeti a női körös alkalmainkat (Katiról és a szakmai végzettségeiről, tapasztalatairól itt olvashatsz bővebben: https://www.bottyankatalin.com/magamrol/).

Az alkalomra kérünk itt jelentkezz be:  https://www.bottyankatalin.com/2018/08/07/jelentkezes-a-galga-menti-noi-korbe/

Kérdés esetén írj nekünk – galgamenti.noikor@gmail.com

Éld át a megértés, elfogadás gyógyító folyamatát – ha szükséges vigyél megértést,  elfogadást és szeretet oda, ahol eddig nem volt. Célunk, hogy legközelebb, amikor aktiválódnak a rögzült tudattalan minták, már tudatosan használhasd visszanyert erődet és tudj másként dönteni! Tapasztald meg a női körök áldásos, támogató hatását! Együtt könnyebb!

Várunk szeretettel!

Bottyán Katalin női kör vezető és Varga Tímea szervező

Addig is: a hasonló témákról olvashatsz tovább ezen az oldalon 🙂 Felkerültünk a Magyarország női köreit bemutató oldalra: https://www.feminakademia.hu

Ha szeretnél mélyebben megismerkedni a kollektív nőtörténet egy nagyon szubjektív vetületével, akkor olvass tovább ezen az oldalon a felső menüben. Az állítástörténetek  között sok olyan van, ami számodra is tanulságos lehet.

Ezen a linken, és az abból nyíló újabb oldalakon olvashatsz egy ősi asszonyi közösség történetéről: https://www.bottyankatalin.com/2017/07/12/utazas-lemuriaba-kollektiv-teres-allitoi-nap/

Jelentkezés a Galga Menti Női Körbe

Kérdés esetén írj nekünk – galgamenti.noikor@gmail.com

Családállítás

Szeretettel várunk!

Ha úgy gondolod, hogy mást is érdekelhet a Galga menti Női Kör támogató közössége, céljai, programjai, kérjük ajánld programunkat másoknak is! Köszönjük!

Bottyán Katalin – a kör vezetője és Varga Tímea – a kör szervezője

 
Galga menti Női Kör
Facebook-csoport · 28 tag
Csatlakozás a csoporthoz
A női kör egy áldott, csak nők által létrehozott tér, ahol megosztjuk egymással az életutunkon szerzett tapasztalatainkat, megéléseinket és történetei…
 
Bottyán Katalin - a Nap Kertje - a Titkos bolygó
A titkos bolygó