állítástörténet anya belső törzs bölcs anya Bőség családállítás dimenzió állítás gyermek Inkarnációs tér kollektív tér leány mese papnő Személyiségintegrációs állítás szer-eleme szerető szerető

KOLLEKTÍV TERES ÁLLÍTÁSOK – JÓLLÉT 1. – A TEMPLOM

Kollektív teres állítói napunkat a Pénz, Jóllét, Jószerencse témájában hirdettem meg, s egy kérdőív segítségével felmértem az érdeklődők véleményét, attitűdjét a témával kapcsolatban. Ennek eredménye az volt, hogy alig számít az anyagi helyzet, ha a jóllétet vesszük célba. A legfontosabbként az aktív valóság formálást, a szabadság és a flow megélését, az egymásnak való segítség képességét és a fejlődést jelölték meg a kérdőívet kitöltők.

A napon végül egy kis csoport vett részt, akik hozták az egyéni céljaikat: Ezek a következők voltak:

LAKSHMI

Párkapcsolatban megélt bőség, a leszármazottak bősége, az élethelyzetekben való kitartás volt. Volt, aki sok új dolgot szeretne mostanában elkezdeni, ehhez keresett támaszt, rálátást, s volt olyan résztvevő is, akinek már mindene megvan, azonban nem használja, s ezért meglévő kincseinek használatba vételét, megnyílást várt a naptól. Végül én magam azt tűztem ki célul, hogy szeretném az együtt teremtést megélni a párkapcsolatomban, s szeretnék kapcsolódni azzal az energiával, amit talán legjobban Lakshmi néven ismerünk.

A nap során hat (+1) állítást tartottunk és értékes tapasztalatot szereztünk a témánkkal, a jólét élményünkkel és az ahhoz vezető úttal kapcsolatban.

Ebben a cikkben az első állítástörténetet mutatom be.

I. kollektív teres állítás: a Bőséggel, Jószerencsével kapcsolatos attitűdünk mintája a jelenben, illetve a minta forrástörténete

Időpont: Krisztus születésének éve.

Helyszín: Észak-Afrika, Jeruzsálem. Véletlenszerű közösség, akik egy ünnepre gyűltek össze.

Szereplők, kiinduló helyzet:

Egyikük várandós nő, akinek már van egy gyermeke. A várandós nő csak önmagával, s a méhében hordozott (fiú) gyermekkel van elfoglalva. Meg van győződve arról, hogy a fiú igen nagyra hivatott és ő sok küzdelem, több leány szülése után végre megkapta ezt a gyermeket, s úgy érzi, végre vele teljesül be élete küldetése.

A leány gyermeke így már nem fontos a számára, s ezért a nyitó képben a kislány támasz, felügyelet nélkül nézelődik a templomban.

Ezt a leánygyermeket támadja meg egy negatív, a folyamatokat a későbbiekben is katalizáló erő. Ez az erő először a gyermeket próbálja meg elpusztítani, vagy legalábbis kivinni a templomból. Az anya látja, hogy mi történik, de nem reagál, mivel mindennél fontosabb neki a magzat.

Az állításban ekkor már látjuk, hogy az állítás többi résztvevője különböző misztériumokhoz kötődő papnő:

A szereplők tehát: Élet papnő, Szerelem papnő, Bölcs anya papnő, aki egyben a várandós nő, a Leánygyermek és a Provokatív erő.

Történet:

Az Élet papnő indul megmenteni a gyermeket, ami sikerül is. Magával viszi őt az Élet oltárához.

A provokatív erő ekkor a többi papnőt támadja meg. Először a bölcs anya papnőt támadja meg, de azzal nem bír, viszont kimozdítja a helyéről a Leány minőség helyére.

A provokatív erő másodjára a Szerelem papnőt támadja meg, aki feltétel nélküli szeretettel fordul felé. A provokatív erő szeméből spirál alakú energiákat érzékel, amik kivonják az egész erejét és a Szerelem papnő a földre rogy. Nem hal meg, de “szinte” megsemmisül.

A provokatív erő végül az Élet papnővel küzd, aki a földre esik. A templom e része romba dől, de a gyermek a romok között is tud kapcsolódni annak eredeti erejéhez. (Krisztusminőség).

A résztvevők hová érkeznek ezután, záró kép:

Gyermek (leány) : Bármi is történt, ő nem a templomhoz, nem a misztériumokhoz kapcsolódik, hanem az eredeti isteni minőséghez. Ebben védve van.

Élet papnő: energiájának egy része megsemmisült, de az erejének a maradék részével folytatja a munkát. (Krisztus minőség)

Szerelem papnő: Az energia és a módszerek megmaradnak, de tudatosan elrejti őket. Mintha egy szekrénybe, vagy lezárt helyiségbe lépne, amit belülről magára zár úgy, hogy kívülről észrevehetetlen legyen.

Bölcs anya papnő: Kijelenti, hogy rájött, hogy önzése, hatalomvágya, énközpontúsága miatt elvesztett mindent, a méhében hordozott gyermeket is. Elárulta a többi misztériumot: holott a szerelem papnő sokat dolgozott vele, hogy foganni tudjon (idős nő létére – ezt már utólag teszem hozzá- BK), és az Élet papnő nélkül sem tudta volna hordozni a gyermeket.

Ennek ellenére abban a pillanatban elárulta őket, amikor veszély volt. Ezért most bűntudata van, hiszen azt érzi, ha nem önző, hanem a segítségükre siet, akkor ő tudott volna segíteni. Most ott áll, hogy mindent elvesztett, de ez nem elég: fogadalmat tesz arra, hogy vezekelni fog, magát büntetésben tartja.

Provokatív erő: “Semmi rossz szándék nem volt bennem, de én ilyen vagyok, katalizálom a helyzeteket. Nem vállalok felelősséget a következményekért”.

Az összegzés után kértük a számunkra most fontos “hogyan lehetne másképp most” kérdésre adható választ.

Ebben a Szerelem papnő a Bölcs Anya mostmár Leány területén vezeklő képviselőjének egy szív alakú párnát adott. Ezután mindkét másik papnő is adott neki egy tárgyat vagy egy érintést, amivel újra élesztették őt.

Ez a közösen összeadott szív erő mozdította meg az addig blokkoltan álló képviselőt, aki a térben keresni kezdte a helyét. Először középre próbált állni, de ott nem érezte a helyén magát, majd a Föld elem eddig hiányzó területén találta meg az egyensúlyát.

A záró képben a templom tehát visszaépült, mégpedig sokkal tisztábban, mint először: a minőségek együttműködve, egymásra tekintve adtak össze egy sokkal nagyobb erőt.

A provokatív erő a Föld minőség papnőjeként ért vissza. A szíverőt jelző tárgyakat a terem középpontjában helyeztük el. Ez a tér az, ahová a magzat visszatérhet.

A záró beszélgetésben megfogalmaztuk, hogy a papnők együttműködését hozta el ez a provokatív erő végül. A törést nem ő okozta, hiszen a minőségek szeparáltan, ha nem is törésmintában, de hajszálrepedésekkel elválasztva jelentek meg már az állítás elején. Mindenki megelégedett azzal, hogy a saját terét tisztán tartja, a saját misztériumaiban otthon van, s nem keresték az együttet.

A megoldás rejtetten végig ott volt: a bizalom és a hit, a kapcsolódás képessége, ami a Leánygyermek sajátossága. Ő volt az egyetlen, aki biztonságban érezte magát és változatlanul maradt a történet során végig, jóllehet nem volt semmi támasza, s az első aktív támadás tárgya is ő volt. Az áldozat a fiú magzat volt, aki a szív központként érkezett vissza a templom újraépülésekor.

Tovább vezetve a fonalat a saját életünkben sok azonosságot találtunk. A csoport terében úgy látszik, mindannyiunkra vár egy döntés, amiben az eredeti hivatásunkat, életminőségünket választva tudunk áramló, aranyló jóllétet elérni.

De várt ránk a nap többi része, s léptünk tovább a második állításba, a Bőségélmény egységmintájába.

Állításra jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

© Az oldalon található valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, állításvezető szellemi tulajdona. Felhasználása csak a szerző engedélyével, illetve hivatkozással lehetséges. Kérlek, csak nevemmel, az eredeti linkről oszd tovább.

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...

1 hozzászólás

  1. […] KOLLEKTÍV TERES ÁLLÍTÁSOK – JÓLLÉT 1. – A TEMPLOM […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.