Személyiségintegrációs állítás

Gyógyítani az elmondhatatlant. Szimbolikus történet alternatív térben

Gyógyítani többféleképpen lehet. A csoportos állítások hatalmas előnye az az összetett, többsíkú információ-tér, amiben az állítást kérő témája egy teljesebb perspektívából mutatkozik meg.

A hétköznapi tapasztalás (pl. párkapcsolati, pénzügyi, szociális, egészségügyi és más problémák) mögött olyan okok vagy hatások vannak, amiket logikai úton nem lehet megtalálni.

A testi elváltozásokkal lényünk érzelmi traumák, magzati kori, vagy akár generációs, inkarnációs emlékek gyógyítására tesz kísérletet. Az eszköztár, amivel lelkünk rendelkezik, működik, de igen-igen lassan működik, s számunkra sokszor nem is kellemes például folyamatos hiánnyal küzdeni, vagy egy betegség miatt műtétnek vetni alá magunkat.

Az odatartozás joga talán a legerősebb a szeretet rendjei közül. Bárhogyan is történt a kapcsolódás, a családi mező ítélet nélkül őriz meg mindenkit az emlékezetében. A gyógyulás feltétele az odatartozás elismerése, az átvállalt sors visszaadása és  a saját élet elfogadása. Néha nagyon nehéz megtalálni, hogy mikor és ki záródott ki. Néha lehetetlen. Ilyenkor segítenek az alternatív történetek. 

Az állítás terében – a kineziológiai izomteszt útmutatása szerint – be tudunk lépni abba a mintába, ami túl messzi van, túl fájdalmas vagy túl félelmetes ahhoz, hogy tudatunk szembe nézzen vele. Inkább egy negatív élethelyzetet épít fel, amiben legalábbis van remény a történet feloldására, vagy ha ez nincs, akkor elodázható a szembesülés.

Akár nagyon sok ilyen történetünk is mozgathatja a szálakat a mélyben.

Tehát az állításban belépünk ebbe a térbe, méghozzá a képviselők segítségével, akik egy időre hordozzák helyettünk azokat az érzelmeket, emlékeket, amik fontosak a gyógyulásunk szempontjából.

Egy hölgy keresett azzal, hogy veséjében, hólyagjában elváltozásokat talált az ultrahang, amit műteni kellene. Ő azonban szeretne saját erejéből szeretné magát gyógyítani.

Már a bevezető beszélgetésnél el nem sírt, kővé vált könnyek képe érkezett meg, s az állításban ennek a történetét hívtuk.

Úgynevezett alternatív tér megnyitására kaptunk engedélyt, ami ebben az esetben egy szimbolikus történetet jelent. Ezen keresztül gyógyulhat a valós történet, s a valós történeten keresztül pedig a test.

A történetben lejátszódott előttünk, hogy egy nő a házasságában nem tudott gyermeket foganni, így – a külső nyomás hatására is, hogy “kötelező” a gyermekáldás – a testvérét kérte meg, hogy segítsen rajta. Az segített is, s megszületett egy kisgyermek. Láttuk, hogy ez a tett milyen súlyos hatással volt valamennyi szereplő lelkére. Fájdalom, csalódottság, becsapottság érzés, értéktelenség, bűntudat jelentek meg.

A szimbolikus történet oldása, a szereplők számára történő igazságos megítélés, a jóság érzetének visszakapása először a gyermeknél történt meg:

Én az életemet apától és anyától kaptam, s bárhogyan is történt ez, én elfogadom. Elfogadom és valami jót teszek vele…

A hosszadalmas oldási munkában minden szereplő elmondhatta az érzéseit, valamennyi releváns érzésnek utat adtunk, akkor is, ha ezek ellentmondtak egymásnak.

Lassan alakult ki a rend, ahol a következő megértés született:

A gyermek az apának köszönheti az életet, a nevelőapának (az anya férjének) pedig azt tudta mondani: Köszönöm, hogy apám helyett apám voltál.

Az anya megköszönte a gyermeket az apának, s kifejezte, hogy nem lett volna szabad ezt kérnie, túl sok volt, amit kért mind a testvérétől, mind a férjétől.

Az apa is kifejezte, hogy nem ismerte nemzés jelentőségét, azt gondolta, hogy ez az aktus nem fontos, csak helyettesíti egy pár percre a valódi apát. Ha tudta volna, hogy ez energetikailag mit jelent, nem tette volna meg.

Az állításban azonban meg tudta köszönni a férjnek, hogy a gyermeknek apja helyett apja lett.

Óriási erőt adott mindenkinek az a rend, ami ezek után az elismerések után kialakult. Látható és érzékelhető volt a családtagok közötti egyensúly, energiaáramlás.

Végül – mivel szimbolikus történeten dolgoztunk – egy képviselőt állítottam fel az eredeti történetnek, akit meghívtunk ebbe az egyensúlyban lévő, gyógyult térbe. Az eredeti történet képviselője lassan érkezett, majd átvette a neki készült gyógyírt.

Látható, hogy minden egyes állítás más és más, kifejezetten az adott helyzetre létrehozott módszeregyüttessel dolgozom minden esetben. Azon dolgozom, hogy a történeted segítségével te is tudd magadat gyógyítani. 

Szeretettel várlak.

Bottyán Katalin személyiségintegrációs állításvezető
www.bottyankatalin.com
Az áldás aranyló derengése vegyen körbe és kísérjen utadon! 

Állításra jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

© Az oldalon található valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, állításvezető szellemi tulajdona. Felhasználása csak a szerző engedélyével, illetve hivatkozással lehetséges. Kérlek, csak nevemmel, az eredeti linkről oszd tovább.

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.