Izzó tűz benne egy alvó cserépmadár
állítástörténet anya családállítás dimenzió állítás föld Inkarnációs tér Lemuria levegő mese női kör papnő Programok Személyiségintegrációs állítás természeti asszony tűz víz

Négy utazás Lemuriába – 4. állítás (Két tűzpapnő és a sárkány. A hit.)

Két lemuriai tűzpapnő és a világot veszélyeztető sárkány története. 

Cél: az Anya archetípus gyógyítása. A hit.

Tesztelés alapján tudjuk, hogy az előző történetnek van még egy kapcsolódása. A célkitűzéskor még úgy értjük, folytatása, azonban az idő tesztelésekor kiderül, hogy a lineáris időben előzményről van szó. A tesztelés szerint következményről. Az időpontokat összevetve időhurok, vagy körkörös idő fedezhető fel. Tehát először az általam vezetett állítások történetében megmutatkozik, hogy a következmény időben korábban van, mint az ok.

Izzó tűz benne egy alvó cserépmadár

Izomteszt alapján a paraméterek: 

Idő: i. e. 163300

Hely: Lemuria, központi sziget

Személyek: Egyazon iskolához tartozó papnők, mindannyian a tűz beavatottjai.

Helyzet: A tesztelés a személyek felállítása után mutatja meg, hogy egy külső veszélyhelyzet közeledik, mégpedig egy tűz-víz-föld-levegő jellegű természeti katasztrófa, azaz vulkánkitörés.

A Vesta, a Tűzpapnő  két megnyilvánulásában tűnik fel:

egyik mint a Családi tűzhely asszonya

a másik mint az Oltár tüzének asszonya

Rajtuk kívül még két szereplő van: 

egy harmadik, közelebbről nem meghatározott papnő.

A negyedik szereplő képviseli a katasztrófát. Kívülről érkezik nagyon fenyegetően. A két tűzpapnőt bízza meg a harmadik papnő, aki később a közösséget képviseli , hogy tartsák vissza a katasztrófát addig, amíg a lakosság el nem tud menekülni.

életfa, vörös, emberpár, montázs, madár, tűzpapnők, lemuria

A két tűzpapnőt abban a tudatban hagyják ott a veszélynek kitett szigeten, hogy biztosan a halálukat lelik.

Az oltár tüzét őrző, de ugyanakkor valahogyan “vadabb”, a természetes tűzhöz közelebb álló tűzpapnő erről meg van győződve, míg a tűzhely asszonya papnő valahogy optimista. Nyugodt, barátságos erő és bizalom töltötte el. A katasztrófa képviselőjét egy sárkánynak érzékelte, aki fenyegetően, harciasan érkezett, de ehhez képest a Vesta papnő segítségével nagyon könnyen meg tudták szelídíteni. Ez kedves beszéddel és a vállainak megsimogatásával történt. Majd megfogták a két kezét, és rávették, hogy heverjen el a szőnyegen. Amikor már feküdt, mintha a lávát a családi tűzhely papnője el tudta volna vezetni, s az oltár tüzének papnője is ugyanezt tette a másik oldalon, aztán pedig még egyszer, mindketten a két lábánál. Tehát elcsendesítették a benne lévő borzasztó feszültséget és pusztító szándékot. De még ekkor is mondogatta, hogy „ez nagyon könnyű volt, de nehogy azt higgyétek, hogy megszelídítettetek, borzasztó pusztítást fogok okozni”

A két tűzpapnő észrevette, hogy egérutat tud nyerni, és gyorsan elhajózott a közösség után. Egy távolabbi szigetről figyelték, hogy mit fog csinálni a vulkán/sárkány. Az pedig csak feküdt, fújt egyet-kettőt, füstölgött egy kicsit, és megnyugodott. A két papnő és a közösség ekkor visszatért a központi szigetre. Megérkeztek a vulkán lábához. A családi tűzhely asszonya papnő észrevette, hogy ez a melegség, ami a vulkánból árad, kellemes. A vulkáni hamu termékeny, ide szőlőt, melegkedvelő gyümölcsöket lehet ültetni. Megszülettek az első gyümölcsöskertek. A hegyről lejövő vizek is melegek voltak: kellemes meleg (gyógy)vízben lehet most már fürödni, s a házak fűtése is könnyű és automatikus lett. Egy kellemes, élvezetes életforma kezdett kialakulni a családi tűzhely asszonyának köszönhetően, aki kezdte elbízni magát.

A  másik Vesta papnő tudása háttérbe kezdett szorulni, s személye is egyre inkább kizáródott a közösségből.

Azonban egy idő után a vulkán provokálva érezte magát, hogy a pusztító erejét csillapító egyik beavatottját nem tisztelik és elfordulnak tőle. Így mégis kitört. 

Bottyán Katalin - A Nap Kertje - A titkos bolygó
Bottyán Katalin – A Nap Kertje – A titkos bolygó

A közösség megérti, miben mulasztott és elfogadja, felismeri, hogy hogyan lehet meggyógyítani a helyzetet. Visszafogadják az oltár papnőjének Vesta tudását, és tiszteletet tanúsítanak felé. Levonják a következtetést.

Tanulság, hogy mindenki maradjon meg a reá bízott tudás szolgálatában, mert lehet, hogy egy ideig csak az egyik oldalra van szükség, de nem tudjuk, hogy a kevésbé megbecsült, vagy a kevésbé közvetlenül látszó eredmény valójában milyen hatással van az életre. A helyzet megoldása, amikor a családi tűzhely asszonya felkeresi az oltár tüzét gondozó Vesta papnőt és kifejezi iránta a nagyrabecsülését és ugyanígy, a közösség képviselői is tiszteletet és szeretetet, hálát fejezni ki iránta.

Számomra teljesen új minta volt, hogy a kedvességgel, simogatással, rábeszéléssel még egy ilyen veszélyes sárkányt is meg lehet szelídíteni, és az a meggyőződés is, amit a tűzhely papnője érzett, amikor a vulkán erejét a kényelem és az élvezetek szolgálatába állította. Egész életemben a kívülálló tudást őrző papnő szerepét játszottam, meglepett ez a tiszta jó szándék és szeretetteljes, bár a Vesta általam ismert tudása felől nézve kissé korlátozott akarat. Örülök, hogy megismertem ezt az oldalt is, s az állítás óta eltelt öt hónapban tapasztalom, hogy valóban kezd is megérkezni az életembe. 

Állításra jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a kollektív teres állításokon való részvétel feltétele, hogy legalább 3 alkalommal vegyél részt személyiségintegrációs állításokon. Ezt azért kérem, mert egy bizonyos megdolgozottságra és a módszer ismeretére szükség van a kollektív térben való munkához. Így is megmutatkozhatnak vakfoltok, fájó emlékek a személyes teredben, amiken mielőbb dolgoznod kell majd. 

Csatlakozhatsz hozzánk a Facebookon: https://www.facebook.com/groups/csaladallitasesszemelyisegintegracio

© Az oldalon található valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, állításvezető szellemi tulajdona. Felhasználása csak a szerző engedélyével, illetve hivatkozással lehetséges. Kérlek, csak nevemmel, az eredeti linkről oszd tovább.

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...