coaching elengedés gyakorlat meditáció módszer leírása

Ismeretlen érzés. Mit kezdjek vele?

Néha előfordul, hogy csak gyűlik benned egy furcsa érzés, amit nem igazán tudsz megnevezni, és ezért nem is nagyon tudsz mit kezdeni vele. 

Ez lehet szorongás, sértettség, agresszió vagy bármi más, amit tudatod félig-meddig sikeresen letiltott, mivel nem tartja vállalhatónak. Lehet egy régi trauma jelzése,  valami hatás, ami soha nem is volt tudatos, mivel nem tudtad értelmezni, és persze, lehet valami, ami nem is a tiéd. Jöhet a kollektívből, jöhet generációból, lehet valamilyen finomanyagi manipuláció eredménye és lehet ezek keveréke is. Csupa bizonytalanság ami benned van.

Próbálod a jól bevált hétköznapi eszközöket: vígjátékok, finomságok, takarítás, fürdő, vásárlás, barátnők, tánc, sport, természet, illat, zene, de valamiért ezek most nem működnek. Erről a helyzetről beszéljünk most.

Ekkor elég lehet csak annyit tenned, hogy teremtesz egy kis időt az elmélyülésre. Kapcsolódj az áldás teréhez, és engedd, hogy feltöltődjön az áldás energiájával a lélegzőtered. Majd ereszkedj be abba a pillanatba, amikor megjelenik ez az érzés.  Legjobb, ha nem küzdesz vele,  hanem tudatosan figyeled, hogy miként jelenik meg. Talán jönnek és mennek is a testi-lelki tünetek, érzetek, gondolatok a legváltozatosabb formában, amik közepette mégis lehet egyensúlyban maradni. Figyelj erre az egyensúlyra, és maradj meg benne. Amikor már stabilnak érzed, óvatosan közelíts a hétköznapok teréhez úgy, hogy ezt az egyensúlyt is hozod magaddal.

Lehet, hogy egyelőre ennyi elég is.

De lehet, hogy néhány óra vagy nap múlva az érzetek mégis visszatérnek.

Ekkor újra hagyj egy kis időt magadnak, amikor csak ezzel dolgozol. Adj magadnak egy elkülönített órát az idődből, amikor engeded az érzéseket felerősödni. Hagyd, hogy formát öltsenek. Gondolatban gyűjtsd össze őket a kezedben, mintha valami kis lény lenne. Most nézz rá.  Így már meg tudod nevezni. Most már eldöntheted, hogy mit kezdesz vele. Kérdezd meg, hogy mit szeretne, nyugtasd meg, gyógyítsd, vigasztald ha kell. Légy jelen neki. Majd térj vissza a hétköznapodba. 

Előfordulhat, hogy nem egy, hanem két, vagy akár három erőteljes téma érkezik, és rápillantva nem egy kis lényt látsz, hanem az életed egy bizonyos része aktivádik. 

Az egyik érzés oka lehet például egy emlék, amikor akaratod ellenére történt veled valami. Te kizártad magadból azt az eseményt, és most ráébredtél, hogy tőled leválasztódva mégis tovább futott az a történet. Máshol, mások folytatták azt a szálat, amit te megtagadtál, vagy amit elvettek tőled. Csak nézz rá erre. Nem kell minden részletet ismerned. Nem kell belefolynod. Csak nézz rá, és érzékeld azt a teret, amiben a történet szálai futnak nélküled. Lásd ezt egészében és kívánj erre áldást. Ha kell, bocsáss meg, ha lehet öleld át, vagy engedd el végleg. Vagy ezt a hármat így egymás után. Lényeg, hogy azt az emléket az áldástérhez kapcsoltad, így békéd, biztonságérzeted forrásává válik.

A másik érzés lehet például egy jelenben is aktív helyzet következménye, ami fölött nincsen hatalmad. Ebben segíthet az áldástér ereje és az ima. Kérd az áldást erre a helyzetre úgy, ahogy az most van. Imával kapcsolódj az áldástérhez érezve azt a szorítást is, amit ez a helyzet okoz. Lélegezd be az áldást, hagyd szétáradni benned. Engedd a szorítást elmúlni, majd térj vissza a feladataidhoz. 

A harmadik érzés lehet egy lassan kumulálódó, csúcspontját a jövőre vetítő energiahalmozódás, ami félelmet, szorongást kelt benned. Egy lassú vagy akár gyors sodródást érzel valami ismeretlen felé. Ekkor az áldástér védelméből kérlek, fordítsd el a figyelmedet a sodródásról, és pillants ennek a várható eredményére. Lásd, hogy hová érkezel, ha ez a folyamat tovább tart. Most tudatosan lassítsd le a sodrás érzetét és érkezz meg ebbe a pontba egy olyan sebességgel, ami neked jó. Nézd meg, érintsd meg, hajolj oda hozzá. Kérd, hogy mutassa meg a valódi arcát. Kérdezd meg, mi az üzenete, mit tehetsz érte, vagy mit szeretne ő adni neked. Mondd el őszintén, hogy hogyan érint ez téged, s mit szeretnél inkább. Hallgasd meg a választ.

Majd emelkedj kicsit följebb, és nézd meg, hogy van-e más választásod, feltétlenül fontos-e idejönnöd így, hogy ezt már tudod. Ha van, és az a választás jobban tetszik, kérd meg a sodrást, hogy vigyen oda. Ha nincsen, nézd meg, hogy innen hová vezetnek az utak, hogyan tudsz majd továbblépni ha eljön az idő. 

Áldás

www.bottyankatalin.com

Állításra jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

vagy a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com címen. 

© Az oldalon található valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, állításvezető szellemi tulajdona. Felhasználása csak a szerző engedélyével, illetve hivatkozással lehetséges. Kérlek, csak nevemmel, az eredeti linkről oszd tovább.

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...