minőségek módszer leírása női kör szerető szerető

A szerető I. Bimbózó szerelem

Női minőségekkel való találkozásaink sorát a Szerető minőségével folytatjuk. A szerető énünk felébredésének korai szakaszát idézhetjük fel az alábbi gyakorlatok során, s ennek a gyakran már elfelejtett  érzelmi emlékeihez kapcsolódhatunk.

Első szerelem, bimbózó szerelem meditáció:

Talán tavasz van, érzed a levegőben a virágok illatát, a gyengéd szellőt… fiatal lány vagy újra, talán 12-14 éves, éppen elkezdett változni a tested. Formáid átalakulóban vannak, s már megérkezett az első menstruációd. Új életet kezdesz, a kislányból nővé kezdesz válni. Új testi érzeteid alakulnak ki, másként reagálsz a tekintetekre, az érintésekre.

Másként néznek rád a fiúk, és te is másként érzel velük kapcsolatban.

Talán van közöttük valaki, akire többször nézel mint másokra, akiről talán álmodozol, akivel el tudod képzelni magad egy gyengéd, romantikus, vagy akár hősies helyzetben. Hogyan történik ez? Kölcsönös ez? Észreveszik mások?

Kérlek, azonosulj azzal az önmagaddal, aki ezt az első, bimbózó szerelmet átéli annak testi érzeteivel, érzelmeivel.

Hogyan vagy ezzel az érzelemmel? Mi történik? Hogyan sikerül az érzelmi vihar közepette az egyensúlyodat megőrizned? Vannak-e kérdéseid, s ha igen, kihez fordulsz ezekkel? Kikkel tudod megbeszélni az élményeidet? Kapsz-e elismerést, dicséretet, megbízhatsz-e valakiben? A fiú, barátnők, osztálytársak, anya, testvérek….

Most gyűjtsd össze azokat a érzéseket, emlékeket, amiket nem tudtál senkivel megosztani, vagy ha mégis, nem azt a választ kaptad, amit szerettél, vagy amit kellett volna. Talán megtiltottak dolgokat, vagy nem figyeltek rád… esetleg akkor nem is tudatosodtak… mi történt? Ereszkedj mélyen ebbe az emlékbe.

Most ezek közül legalább hármat fogalmazz meg magadban kérdésként. Rögzítsd ezeket a  kérdéseket, hogy amikor visszatérsz a meditációból, akkor is meglegyenek. Majd lassan érzékeld az itt és mostot, a jelent, s térj vissza ide közénk.

A meditációban felmerült érzeteket, érzéseket megbeszélve a körrel egy páros gyakorlat következik. Legjobb, ha egy női körben vagy, akikkel együtt haladva jobb eredményt tudsz elérni, de ha önállóan végzed a gyakorlatot, kérj meg valakit, akiben megbízol, hogy segítsen:  

Hangolódj saját magadra abban a korodban, ahogyan a mediációban láttad magadat. éppen úgy, mint állítás során, csak nyugodtan figyelj befelé, és közeledj egy társadhoz, akivel úgy érzed, szívesen megosztanád a kérdéseidet. Ő fogja képviselni számodra azt a segítő személyt (barátnőt, édesanyát, nagymamát, vagy bárkit, akiben megbízol) Menj tehát oda hozzá és beszélj vele,  tedd fel neki a kérdéseidet, ő pedig válaszoljon neked, mégpedig úgy, hogy a lehető legjobb választ, tanácsot adja, amire akkor szükséged lett volna.

A páros gyakorlat után a körben beszélgethetünk arról, hogy a bizalmasunk mit mondott, segített-e, kiderültek-e fontos dolgok, másként tekintünk-e így akkori önmagunkra, a bimbózó szerelemre szerető minőségünk születésére.

Gyűjtsd össze ezeket az élményeket, emlékeket. Engedd hatni rád, s a gyógyult mintád életed egészében is megjelenik majd hamarosan. 

Egy másik lehetséges módszer a személyiségintegrációs állításon való részvétel: az egyéni vagy csoportos állítás segítségével még tisztábban kapcsolódhatsz életed ezen időszakához, s az itt szerzett élmények generációs, vagy inkarnációs gyökereihez.

Állításra jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

© Az oldalon található valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, állításvezető szellemi tulajdona. Felhasználása csak a szerző engedélyével, illetve hivatkozással lehetséges. Kérlek, csak nevemmel, az eredeti linkről oszd tovább.

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.