anya asztrológiai állítás bölcs anya egér asszony kártya kollektív tér leány macska mese módszer leírása Nap_kertje női kör Róka Róka asszony Személyiségintegrációs állítás szerelem természeti asszony

Róka

A napokban újra az ablak alatt ugatott a róka. Annyira szívszaggatóan, hogy felhúztam a redőnyt és kinyitottam az ablakot. Kinéztem és a sötétséget láttam, de a szemben lévő bokrok mögül újra felhangzott az ugatás.
Kiszóltam neki: Róka, szaladj vissza az erdőbe. A róka elhallgatott, elszaladt.
Eltelt egy-két nap és sokszor beúszott az a szívszaggató hang a gondolataim közé. Ilyenkor tudom már, hogy a kollektív tér újabb fátyla nyílik fel éppen.

Egyre több anyasággal, anyasebbel kapcsolatos szinkronicitás közepette mi az az érzelem és minta, ami a róka hangjára ébredezik bennem ?
A vasárnapi Óceán kör méltó folytatásaként ma egy közel három órás online kollektív teres munkát végeztünk, s mondanom sem kell, hogy ennek egyik főszereplője a róka volt.


A szimbólumok, összecsengések és energiák e világában a róka korántsem bizonyult erőállatnak.
Sokkal inkább “gyengeségállatnak” lehetne nevezni. A lélek csapdájaként láttuk ezt a formát.
A léleké, aki a materializmus csapdájába esett, s szíve vágyát, képességeit hagyta háttérbe szorulni, hogy közelebb férkőzhessen az ő világképe szerint csak mások által birtokolható bőséghez.


Olyan a róka viszonya a többi lényhez és önmagához, mintha egy kicsit megbánta volna, hogy nem lett háziállat, igazából minden kellene neki abból, amit az ember tud adni, kivéve az ember.


Az anyasebbel kapcsolatosan egy újabb minta nyílt meg, amit a róka jelképezhet: az az anya, aki úgy érzi, a férje által biztosított kényelem nem a sajátja, s hogy csak rafinált módokon juthat hozzá ezekhez a javakhoz. Az az anyai minta is feltárult, amikor az anya mélyen a tudat alatt magához köti a gyermekét, hogy az egy percig ne tudjon nélküle meglenni, s így saját pozícióját erősen tartja a családi rendszerben. Akár már felnőtt gyerekével kapcsolatban is.

Ugyanakkor ez a helyzet csapda: kimerül, s energiája fogy, hiszen a lelke szükségleteit leválasztotta magáról és csak az anyagi jóllétet szerezte meg, illetve folyamatosan ugrásra készen kell állnia hiszen az anyai feladatokat szerinte csak ő láthatja el jól.


Ebben a minőségben lehetetlen az anyagi és a szellemi javakat, sőt, az érzelmi biztonságot egyszerre birtokolni.
Ilyenkor még az is előfordul, hogy az anya megbánja hogy anya lett. Abban az illúzióban esik csapdába, hogy a lélek szabadsága és ereje csakis a leányé. Az anya állandó energiahiányban van. Tudat alatt azt gondolja, hogy ez az anyai lét kötelező eleme.


Ezért egy apró kis valamit eltulajdonít a következő generációtól, és megtartja ezt magának. Ez egy icipici plusz energia, ami enyhíti éhségét, kifosztottság érzését.
De ez az icipici valami pont elég ahhoz, hogy generációkon át működjön a minta. Mint egy vákuum, ezen a pici résen keresztül a jövő generációk ereje a múlt irányába szökik. Az energetikai egyensúly csak így áll helyre. Illetve, még így sem. Csapdát, bonyolult kötelékeket hoz létre ez a pici eltulajdonítás, és az érzelmek összekeveredését eredményezi.

Mit tehet az, aki a róka helyzetében érzi magát?
Akár gyermekként, akár anyaként, akár anyósként, akár apaként?

Egyszerű, de mégis nagyon cizellált energia: Adjuk vagy szerezzük vissza azt az icipici valamit, amit elvettünk vagy elvettek tőlünk. Ekkor érezni kezdjük azt az igazi hiányt, ami lehet borzasztóan fájdalmas: tündéri/sámáni erőnk, művészi tehetségünk, lelkünk finom inspirációja végre jeleket küldhet, és utunkra állíthat. Kivezet a megkötöttségből, a materiális javak általi túlzott befolyásoltságból és megnyitja egy összetettebb, sok-sok élőnek otthont adó világkép ismeretét. Saját életünkért innentől mindenképp felelősséget vállalunk.

Kockázatos ez? Igen, de sokkal kevésbé kockázatos, mint fenntartani a róka lény vagy róka nemzetség energetikai csapdáját.

Nap kertje kártyát használóknak: Ha anyasebbel kapcsolatos kérdésre a Vénusz kártyát húzod/választod bármely módszerrel, akkor gondolhatsz a róka jellegű anyasebre is.

Áldás.

Este kinéztünk a patakparti diófa alá. Ott ült a róka. Bátran, nyugodtan nézett ránk. Amikor közelebb léptünk, akkor elfutott az erdő felé. Ki tudja, talán megérezte, hogy róla szólt a mai délután. (Vagy azt remélte, hogy kint marad a kakas).

Második hír ma este: Irigykedve megugatta a macskát, aki vacsora után még fogott egy egeret. Mondtuk neki, hogy róka, fogj egeret te is. De ő inkább elkezdte enni a diófa alatt a hullott diót. Igaz történet. A lépcsőről láttuk.

Áldás

Amit a Családállítás és Személyiségintegráció Barabás Enikő írt ehhez a  cikkhez, a Róka két világban való részesüléséről, azt teljes mértékben mi is úgy láttuk. Ide is beillesztem teljes egészében:

Köszönöm szépen, ez nagyon jól jött most. Ismét világosabbá vált valami a jelenlegi energetikai térről. Hozzátennék valamit: a Róka csillagkép üzenete, a láthatatlanná válás, a két világ határán való létezés. A mostani folyamatok materiális síkon való megnyilvánulását a Szaturnusz-Plutó együttállása jelezte, tavaly januárban. Ennek erőterébe, kiemelkedési, megoldási lehetőségként megjelent a Róka. Mára már, amikor ennyire megosztott lett a fizikai világ különböző témák mentén, egyértelművé vált, hogy a láthatatlanná válás és a határon való maradás, az egyik világba sem elköteleződés, ugyanakkor a mindkét (vagy több) világba való belelátás jó eséllyel meg tud tartani. Tavaly még nem tudtam, hogy ez az üzenet hogyan fog megjelenni a fizikai síkon, mára sokkal világosabb. Írod, a rókáról: “A lélek csapdájaként láttuk ezt a formát. A léleké, aki a materializmus csapdájába esett, s szíve vágyát, képességeit hagyta háttérbe szorulni, hogy közelebb férkőzhessen az ő világképe szerint csak mások által birtokolható bőséghez.” Határon lenni azt is jelenti, hogy mindkét (vagy több) világból részesülök. Ezzel elkerülhető a csapdahelyzet. Meglepően gyakran lehet nappal is rókát látni, holott ő a szürkület és a hajnal állata. És meglepően sokszor jön közel nappal is az emberhez. Lehet, hogy ez is üzenet? Hogy vegyük már észre?

Barabás Enikő asztrozófus

Nagyon fontosnak tartom ezt a hozzászólást, mert asztrozófusként a Róka csillagképpel kapcsolatban rámutat a Róka minőségű sebzettség felemelkedésének, gyógyulásának útjára, pozitív erejére. A két világban való létezés és a láthatatlanság a Róka stratégia kulcsa akár sebzettségében, akár az erőbe állás mintájaként.

Annál az anyaseb-mintánál, amit a kollektív teres munkánál mi vizsgáltunk, a róka (ennek az anyaseb mintának a szimbolikus állata) azért kezdett el mindkét világból táplálkozni, mert valójában egyikhez sem volt elég az energiája. Ebből tud kilépni, ha önként választja a kettősséget, és ott egy saját, rá jellemző jelenlétet alakít ki.

Miután megírtam a cikket, történt nálunk valami, egy jelképes történet. Az történt, hogy este még kiléptünk az udvarra, és láttuk a diófa alatt a rókát. Egyáltalán nem zavarta, hogy ott vagyunk. Nyugodtan figyelt minket. Akkor lett izgatott, amikor meglátta a szájában egérrel érkező, de egyébként tőlünk vacsorát is kapó macskát. Láthatóan szívesen elkapta volna a macskát, de legalább a szájában lévő egeret. Viszont csak tartott tőlünk is, és elkezdett ugatni. Kis idő után elkezdte enni a diófa alatt talált hullott diót.

Ez a történet valóságos, viszont rámutat egy, a szimbolikus/erőállat Róka számára lehetséges fejlődési útra. Az egér feltűnése egy történetben tapasztalatom szerint a félelem energiákkal és az “egérút” életstratégiákkal kapcsolódik. (olvashatsz róla itt: https://www.bottyankatalin.com/…/a-termeszeti-asszony…/) Az egérről tudni kell azt is, hogy képes elrágni a kötelet, azaz, a csapdából is ki tudja szabadítani a hőst a mesében.Az egér szintén két világból igyekszik részesedni. Még be is költözik az ember kamrájába, háza környékére. Jóllakik itt, de élete folyamatosan veszélyben van. Szegénység jelképnek is lehet tekinteni. Szimbólumként, erőállatként a szokatlan megoldásokat, egérutakat, gyorsan, titokban eljuttatott információkat is jelenti.

A macska is két világban létezik. Háziállat, aki megőrizte a szabadságát, önállóságát és döntőképességét. Pontosan azzal, hogy az egereket elkapja, valami nagyon hasznosat csinál energetikailag is: a szabadság rejtekútjai és az egérút közötti nagy különbségre mutat rá. A mindig van választásom pozitív energiáját éli.

A történetben a róka irigyen megugatta a szájában egérrel érkező, de egyébként tőlünk vacsorát is kapó macskát, majd elkezdte enni a diófa alatt talált hullott diót. Ő is nyilván foghat egeret, de valószínűbb, hogy a kakast akarta elkapni. Viszont mivel a kakast bezártuk, a Róka dióval is jóllakik. 

Fotózni próbáltam. Hagyta is, de túl sötét volt már. Úgyhogy ez egy internetes kép Aranyosi Ervin oldaláról.

Családállításra (akár anyasebbel kapcsolatban is) itt jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Maradjunk kapcsolatban: https://www.facebook.com/groups/327560687669674

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...