Négy női minőség együttműködése az egyén és a közösség terében

No Comments

Négy alapvető női minőség: a leány, a szerető, az anya és a bölcs anya, vagy banya. Ezek a női életút legfontosabb állomásai mellett belső szerepszemélyiségek is, és életünket személyes és kollektív terekben is formálják, alakítják, segítik.

A Leány minőséghez tartozik a kezdet, a forrás, a könnyedség, a bizalom, minden hozott képesség, a kíváncsiság, a rácsodálkozás, a mesék és a titkok világa. 

A Szerető minőséghez tartozik a szerelem, a vonzódás, a kreatív teremtés, a szépség, a tehetség ragyogása, a vágyott dolgok, eredmények bevonzása, a tanulás. 

Az Anya minőséghez tartozik a jelenlét, a táplálás, a továbbadás, a tanítás, a kisugárzás, az otthon. a gyümölcsözés, a teremtés. 

A Bölcs Anya vagy Banya minőséghez pedig az aratás, a raktározás, az esszencia készítés, a rendszerek működtetése és a finomodás egy magas szintje. Mindemellett a gyógyítás, az emlékezés és a hagyományozás is idetartozik. 

Belső szerepszemélyiségeink folyamatosan hatnak egymásra, együtt hangolják lényünket harmóniára, az életünk éppen jelenlévő kihívásaival való találkozásra készítenek. 

Éppen úgy,  mint egy jelképes női közösség, vagy akár család tagjai, egymásért moccannak, egymásnak segítenek. 

Egy, a közelmúltban a Galga Menti Női Önismereti Körben tartott kollektív teres állításunkon gyönyörűen mutatta meg a mező, hogy hogyan működik a minőségek együttje, ha egyikük kizáródik vagy megsérül.

Ez alkalommal a Leány sérülését láttuk – hiszen női körünkben egyre nagyobb teret kaptak a mély önismereti, kérdések. Túlságosan elkomolyodtunk. 

Témáinkat összegyűjtve a következő szerepeket hoztuk az állítás terébe: Anya, Közösség, Bölcs Anya, Sámánasszony és Szerelem, vagy Szerető. A munka során még bekerült a Leány is, így lett teljes a történetünk. 

Bottyán Katalin - Nap Kertje - Csillagerők

Állításunkban azt láttuk, hogy a minőségek – melyeket a tagok képviseltek – azonnal körbevették és középre helyezték a Közösség által behozott Leányt. Ezt egy, a teremben talált óriási játékmedve képviselte. Az állításban jelentést kapott a mackó kopottassága, a bal térdén lévő nagy szakadás. 

A Szerető karjait felfelé nyújtva teremtette meg az összeköttetést az Ég és a Föld között. Spirál alakban hívta le a fenti energiát, amit az Anya azonnal használatba vett a Leány gyógyítása érdekében.  Eközben a Bölcs Anya kezének mozdulataival a vízszintes síkon szintén spirál alakban terítette ki a Leány körül az energiákat, így hozva létre közösen a gyógyulás terét.  A Sámánasszony pedig lentről és kintről a test tisztítását végezte, vállalva az azzal járó mocsok felszínre hozását is. Ebben a szentelt térben gyorsan tisztult és gyógyult a Leány. Mindeközben a Közösség körülöttük berendezte a teret, s a Leányt képviselő gyógyult Medve (az első csakra erőállata) egy virágokkal díszes tavaszi erdőbe került.

Azonnal értettük, hogy milyen fontos gyógyítást kaptunk: eljött az ideje az öröm, a játékosság, a vidámság elfogadásának. Női körünk elvégezte a mélybe merülős , tisztító-gyógyító feladatai nagy részét. Készen állunk arra, hogy az évkörön soron következő időszak energiáit is elfogadva hamarosan, sokakat hívjunk és várjunk közösségünkbe.

 
Családállítás & Személyiségintegráció
Zárt csoport · 252 tag
Csatlakozás a csoporthoz
A csoportot a személyiségintegrációs állítói napokon részt vettek, vagy az iránt érdeklődők számára hívtam létre. Meghívhatjátok érdeklődő ismerőseite…
 
 
Galga menti Női Önismereti Kör
Zárt csoport · 42 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Az önismeret, a női körök és családállítások támogató, segítő erejének elkötelezett hívei vagyunk, mivel saját életutunkon már tapasztaltuk ezek minde…
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.