családállítás dimenzió állítás elemek gyakorlat kollektív tér levegő módszer leírása szél Személyiségintegrációs állítás természeti asszony vers

Szél elem, vihar-erő, emberi lét

Jöttem hazafelé a hídon át. Közel s távol egyedül voltam. Este volt. Erősen fújt mögülem a viharos szél. Majd elsodort. 

Szorítottam a nyakam körül a kabátot, és lehajtott fejjel igyekeztem előre. Keményen összeszorított szájjal siettem az utat követve. 

Aztán sóhajtottam egy aprót. Valami felébredt bennem. De jó 🙂  És még egyet, egy nagyobbat. Belefújtam a szélbe. Együtt lélegeztem vele. Éreztem a szél erejét. Nem csak az én kis levegőm erejét éreztem, hanem a hatalmasat.  És fújtam egyet, még erősebben. Elengedtem a kabátom nyakát, és nevettem a széllel. Lélegeztem, és belefújtam teljes erőmből a viharba 🙂

Éreztem, hogy mekkora öröm, ha vihar-erő tölt el. 

Nincs félelem. Nevetek. Nem húzom be a nyakam. Öröm van. Egység van. Levegőm a vihar.

Pár perc volt csak, s én leértem a hídról, be az utcák közé, be a házak közé, a házak előtt növő gyümölcsfák közé.

Itt már óvatosabb lettem. Éreztem a törékenységemet. Mi lesz ha leszakad a vezeték? Letörik egy ág? Elrepül egy cserép a tetőről?

Bottyán Katalin – Orfikus teremtésmítosz

Rájöttem, nincs vihar erőm. Ember vagyok. De él bennem a természeti asszony, s néha, ajándék pillanatokban, általa részesülhetek a vihar erejéből.

Áldás

Az állítói napokon, női körön, coaching alkalmakkor néha találkozunk a természeti asszony erőivel.

A természeti asszony az a tudatosság bennünk, aki eredendően kapcsolódik Gaia erőihez, kölcsön kapja őket és ujjong velük. Megtanulandó leckéinek egyike a  visszatérés egyszerű testébe, lelkébe, napi életébe.

Ha szeretnéd, te is próbáld ki legközelebb: Az első erősebb szélnél keress egy szabad helyet, ahol fújhatja a hajadat, bebújhat ruhád alá a szél. Állj úgy, hogy hátad felől érkezzen. Majd indulj el arra, amerre vezet. Engedj a nyomásnak, de ne nagyon. Érezd erődet. Sóhajts. Lélegezz a széllel. Engedd meg magadnak ennek örömét. Fújj bele, míg megérzed, hogy levegőd egy a levegővel, sóhajod a széllel. Majd figyeld meg a szél erejét, a dolgok törékenységét, amikre hat. Azonosulj velük. Majd újra lélegezz a széllel,  miközben átérzed emberi törékenységedet. Végül térj vissza saját tested tudatosságához.

Áldás. 

Művész koromban, 18 évesen így írtam erről: 

Figyelj ide, nézz meg, repülök!

Most gyere utánam, ha tudsz!

Olyan fekete odafent az ég

És én szeretem a feketét,

Hát arra megyek el!

Hideg van, bénul a szárnyam, jaj segíts, én lezuhanok,

Csak elbújtam ebben a madárban

Ez a két szárny itt nem a szárnyam,

Szívemben emberből vagyok.

(Bottyán Katalin: Madár könyve, részlet.)

Ha állításra szeretnél jelentkezni, kérlek, kattints ide: 

Ez a cikk, és az oldalon szereplő valamennyi tartalom Bottyán Katalin etnográfus, személyiségintegrációs állításvezető, női életvezetési coach szellemi tulajdona. Örülök, ha tetszik és inspirálódsz, de kérlek, innen oszd meg, vagy legalább saját írásodban hivatkozd meg, hogy nálam olvastad ezeket az információkat. Köszönöm. 

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...