Gyógyítani az elmondhatatlant. Szimbolikus történet alternatív térben

No Comments

Gyógyítani többféleképpen lehet. A csoportos állítások hatalmas előnye az az összetett, többsíkú információ-tér, amiben az állítást kérő témája egy teljesebb perspektívából mutatkozik meg.

A hétköznapi tapasztalás (pl. párkapcsolati, pénzügyi, szociális, egészségügyi és más problémák) mögött olyan okok vagy hatások vannak, amiket logikai úton nem lehet megtalálni.

A testi elváltozásokkal lényünk érzelmi traumák, magzati kori, vagy akár generációs, inkarnációs emlékek gyógyítására tesz kísérletet. Az eszköztár, amivel lelkünk rendelkezik, működik, de igen-igen lassan működik, s számunkra sokszor nem is kellemes például folyamatos hiánnyal küzdeni, vagy egy betegség miatt műtétnek vetni alá magunkat.

Az odatartozás joga talán a legerősebb a szeretet rendjei közül. Bárhogyan is történt a kapcsolódás, a családi mező ítélet nélkül őriz meg mindenkit az emlékezetében. A gyógyulás feltétele az odatartozás elismerése, az átvállalt sors visszaadása és  a saját élet elfogadása. Néha nagyon nehéz megtalálni, hogy mikor és ki záródott ki. Néha lehetetlen. Ilyenkor segítenek az alternatív történetek. 

Az állítás terében – a kineziológiai izomteszt útmutatása szerint – be tudunk lépni abba a mintába, ami túl messzi van, túl fájdalmas vagy túl félelmetes ahhoz, hogy tudatunk szembe nézzen vele. Inkább egy negatív élethelyzetet épít fel, amiben legalábbis van remény a történet feloldására, vagy ha ez nincs, akkor elodázható a szembesülés.

Akár nagyon sok ilyen történetünk is mozgathatja a szálakat a mélyben.

Tehát az állításban belépünk ebbe a térbe, méghozzá a képviselők segítségével, akik egy időre hordozzák helyettünk azokat az érzelmeket, emlékeket, amik fontosak a gyógyulásunk szempontjából.

Egy hölgy keresett azzal, hogy veséjében, hólyagjában elváltozásokat talált az ultrahang, amit műteni kellene. Ő azonban szeretne saját erejéből szeretné magát gyógyítani.

Már a bevezető beszélgetésnél el nem sírt, kővé vált könnyek képe érkezett meg, s az állításban ennek a történetét hívtuk.

Úgynevezett alternatív tér megnyitására kaptunk engedélyt, ami ebben az esetben egy szimbolikus történetet jelent. Ezen keresztül gyógyulhat a valós történet, s a valós történeten keresztül pedig a test.

A történetben lejátszódott előttünk, hogy egy nő a házasságában nem tudott gyermeket foganni, így – a külső nyomás hatására is, hogy “kötelező” a gyermekáldás – a testvérét kérte meg, hogy segítsen rajta. Az segített is, s megszületett egy kisgyermek. Láttuk, hogy ez a tett milyen súlyos hatással volt valamennyi szereplő lelkére. Fájdalom, csalódottság, becsapottság érzés, értéktelenség, bűntudat jelentek meg.

A szimbolikus történet oldása, a szereplők számára történő igazságos megítélés, a jóság érzetének visszakapása először a gyermeknél történt meg:

Én az életemet apától és anyától kaptam, s bárhogyan is történt ez, én elfogadom. Elfogadom és valami jót teszek vele…

A hosszadalmas oldási munkában minden szereplő elmondhatta az érzéseit, valamennyi releváns érzésnek utat adtunk, akkor is, ha ezek ellentmondtak egymásnak.

Lassan alakult ki a rend, ahol a következő megértés született:

A gyermek az apának köszönheti az életet, a nevelőapának (az anya férjének) pedig azt tudta mondani: Köszönöm, hogy apám helyett apám voltál.

Az anya megköszönte a gyermeket az apának, s kifejezte, hogy nem lett volna szabad ezt kérnie, túl sok volt, amit kért mind a testvérétől, mind a férjétől.

Az apa is kifejezte, hogy nem ismerte nemzés jelentőségét, azt gondolta, hogy ez az aktus nem fontos, csak helyettesíti egy pár percre a valódi apát. Ha tudta volna, hogy ez energetikailag mit jelent, nem tette volna meg.

Az állításban azonban meg tudta köszönni a férjnek, hogy a gyermeknek apja helyett apja lett.

Óriási erőt adott mindenkinek az a rend, ami ezek után az elismerések után kialakult. Látható és érzékelhető volt a családtagok közötti egyensúly, energiaáramlás.

Végül – mivel szimbolikus történeten dolgoztunk – egy képviselőt állítottam fel az eredeti történetnek, akit meghívtunk ebbe az egyensúlyban lévő, gyógyult térbe. Az eredeti történet képviselője lassan érkezett, majd átvette a neki készült gyógyírt.

Látható, hogy minden egyes állítás más és más, kifejezetten az adott helyzetre létrehozott módszeregyüttessel dolgozom minden esetben. Azon dolgozom, hogy a történeted segítségével te is tudd magadat gyógyítani. 

Szeretettel várlak.

Bottyán Katalin személyiségintegrációs állításvezető
www.bottyankatalin.com
Az áldás aranyló derengése vegyen körbe és kísérjen utadon! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.