A mélypont ünnepélye

No Comments

Az évköri mélypont. A számvetés és a fordulat ideje. A meghittség és az igazi értékek ideje. Az ünnep ideje.

Három eredendően egyidejű dolog létezik: Az ember, a szabadság és fény – és ez a három ugyanaz. (Druida triád)

Luca nap, téli napforduló, Karácsony. December 13-ra, 21-re avagy 24-re készülve lépésről lépésre jutunk el a szív mélyébe, az áldás csendes derengésének forrásába, a meghitt és meghítt (=meghívott) igazságba, a számvetés, az elengedés mellett az esszencia és a mag terébe. A gyógyulás és az új élet, fény ígéretébe.

Nemrég még talán toporogtam a kapu előtt: 

Absztrakt repülés: Hidd el nekem A varázslóasszony ott a tükörben visszaváltozna, hogyha bí­rna. Nem fonogatná tovább a csillagos kerítést a szí­ve körül és nem röppenne többé fényvonalak mentén a magasba. De fél, hogy akkor elhagyná őt a gyöngyökkel teli rejtek s védtelenül állna szövevényes kertje közepén.

Vagy volt, hogy beléptem a kapun és árnyakat, visszfényeket, kivetüléseket, sebeket, csalódások nyomait találtam: régi életek hozadéka mintájára mostani életem reakcióival találkoztam. 

Mégis, továbbra is szólt bennem a hívás, megvolt a kapcsolat, új meg új eszközöket, módszereket, tanítást hozott. A rejtőzködés egy ponton nem megoldás és nem is megy.

Tudtam, hogy ha kilépek az emberek közé, akkor  vállalnom kell mindent, mert minden meglátszik: aki vagyok, aki voltam, és aki mindezek következményeként vagy ellenére leszek.

A mélypont – s vele a gyöngy, a szívünkben van.

Jöttek hát a módszerek, gyógyítások: először magamat próbáltam a felszínre hozni, utána azt értettem meg, hogy egy ponton együtt kell haladnom társaim, közösségem kérésével, hívásával. Ezzel is párhuzamosan, azt is meg kell értenem, hogy ez a közösség még csak idea formájában létezik: még minden tagja, magamat is beleértve régi kötelékeket hordoz.

Ezek a kötelékek ráadásul kapcsokkal, szegekkel vannak olyan módszeresen rögzítve, hogy minden közeledés, érintés fáj. 

Egy részük ráadásul nem következik “karmából”, hanem bonyolult, néha a kollektívből jövő erők következménye. 

Az állításvezetés során egy-egy ilyen, az egyszerűség kedvéért nevezzük így “karmikus” szálat érintve néha nagyon messzire kerülünk. Ez a mélypont. Néha a szál hosszú, gubancos, maga is karmokkal teli, ráadásul egyre messzebbre vezet. 

Ilyenkor tudom már az állítás mezőjét figyelve, hogy a Labirintusban vagyunk, és amit találtunk, az aranyból és szeretetből font arany fonál, csakhogy már elpiszkolódott, megterhelődött. Kötelékké vált. 

De fő, hogy megvan, hiszen célja és küldetése szerint az utat mutatja ahhoz a ponthoz, ahol az áldás aranya helyett valami más – méghozzá valami ideiglenes – került előtérbe. Ez az ideiglenes dolog az, ami az arany szálat “elszennyezte”, elfedte. Látszólagos szakadását kiegészítette, összekötözte.

Van, hogy ennyi is elég: a szálat érintve csillan az arany, hullik a nem odavaló por, s a hely megtisztult, fénye felragyog. 

De néha van, hogy emberi léptéket meghaladó súlyok tartják a szálat a mélyben. Ilyenkor egy része már aranylik, de másik része még mindig makacsul ragaszkodik az iszaphoz vagy a sötéthez. Valami ide köti.

Ha az állítás terében tovább dolgozunk, akkor fogadalmakat, kötést, mágiát, akár átkokat, vagy más hasonló erőket találunk.

Van, hogy ezek a fogadalmak már idejüket múlták, s sok-sok év távlatából könnyen elengedhetők. De van, hogy még erős energiát sugároznak.

Több megoldás is lehetséges a mélypont megtisztítására, oldására. Az egyik az, hogy – felállítva az eredeti viszonyokat – vázlatosan látjuk, hogy mit tett a fogadalom vagy kötés az akkori szereplőkkel. Majd kérjük, – immár a nagy időtávlatot megnevezve, ahonnan erre rátekintünk – hogy a tapasztalatok összegének teret adva jelenjen meg a megoldás ideája a térben. 

Nincs semmi, ami olyan erős, mint az idea, aminek eljött az ideje – mondta valaha Victor Hugo. Ez az idea, ami itt az állítás mélypontján megjelenik, az oldás (=áldás) gyógyító ereje, ami ünneppé avatja a helyzetet. Az oldás, az áldás segítségével kapcsolódik eredeti formájában az ember, a szabadság és a Fény.

Állításra jelentkezhetsz: http://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

 
Családállítás & Személyiségintegráció
Zárt csoport · 252 tag
Csatlakozás a csoporthoz
A csoportot a személyiségintegrációs állítói napokon részt vettek, vagy az iránt érdeklődők számára hívtam létre. Meghívhatjátok érdeklődő ismerőseite…
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.