Tibet asszonyai az inkarnációs térben V.

No Comments

A tibeti női emlékek sorát egy rövid és tanulságos összefoglalóval zárom.

Egy anya kért állítást, mert a férje egy másik nőnél kereste a szerelmet, s őt gyermekeivel el akarta hagyni.

A jelen életbeli minta állítása után érkeztünk az inkarnációs térbe. Az egyik képviselő foglalta össze, s küldte el a tapasztalatait:

A vénuszi szerepünk elnyomását, hárítását oldottuk nemcsak generációs,hanem inkarnációs szinten a 12. századi Tibetben. Az állításban az látszott, hogy a nőket bevett szokás volt adni- venni évszázadokon keresztül, ezért a házasságok sokszor voltak boldogtalanok. A férfiak a Vénuszt, azaz a szerelemből fakadó örömöket házon kívül keresték. A nők megvetették azokat a bizonyos nőket, de féltették is tőlük férjeiket.

Az állításban szereplő anyát hozzákényszerítették egy olyan férfihoz, akit nem szeretett,ezért a vénuszi jellegű, szerető női minőségét egyáltalán nem tudta megélni. Férjét állatiasnak tartotta és lenézte szexuális ösztönei miatt. Az egy szem fiuk talán emiatt nem vállalta fel férfias ösztöneit és a férfias viselkedést, inkább kolostorba vonult szerzetesként. Amint a szerető női minőséget, ösztönöket és képességeket, erőket megjelenítő szereplőt behívtuk az állításba és így megjelent a kapcsolatban, a fiú is át merte venni apjától a férfias szerepet. Nem tekintette megvetendőnek azt tovább.

A vénuszi, szakrális női szerelmi tudás sok esetben átadásra sem tudott kerülni az anyák által, ezért a nők holdi és vénuszi energiája a történelem során kettévált. A középkori vallások, főleg a keresztény vallás, csak a nők holdi, anyai szerepét fogadták el.

Vénuszt megvetették, üldözték, leszajházták. Vénusz és Mars még ma is keresi az őt megillető helyet a párkapcsolatokban. Az állítás tanulsága: Ha Vénusz a helyére tud kerülni , akkor a Mars is mellé tud állni.”

***

A példák mutatják, hogy a szakralitásban és az életben is mennyire gyógyító és fontos az egyensúly a férfiak és nők között. Ez adja az élet alapját, a yang és yin energiák, a férfi és a nő egymást hozzák létre és teremtik együtt az életet.

Ez az együtt adja az élet harmóniáját – tudjuk, az ókor óta biztosan: hiszen Árész és Aphrodité, azaz Mars és Vénusz gyönyörű gyermekét hívják Harmoniának. De ez már egy másik világ, ide majd egy másik alkalommal látogatunk el.

Szeretettel várlak állítói napjaimon, melyekről a láblécben lévő oldalakon tájékozódhatsz.

Tudj meg többet a személyiségintegrációs állításokról:

Pozsgai Nikoletta Katalin: A Nőiség ezerszirmú rózsája – elsősorban a 111. oldallal kezdődő „A teremtő erő felszabadítása” című fejezet. Honlap: www.gralhaz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.